Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 13 Ogos 2008

SEDIH...

AKU.... SENTIASA BERASA HATI..... KENAPA.....
ENTAH LAAA... AKU SALAH KER....... SALAH KER.....
ENTAH LAAA TAK TAHU.......

Rabu, 6 Ogos 2008

kAiN bAjU rAYa Ku...

ermmm.. akhirnyaa bie suruh jugak aku buat baju kurung untuk raya nie.. dia kata tak manis laa plak .. ok laa aku ikutkan... nanti kecik hati plak.. ialah balik raya dekat kampung dia nak sempoi -sempoi plak... kain yang dekat atas tu.. aku beli dah lama.. aku beli dekat office aku..
dan kain kosong yang warna pink tu aku beli semalam dekat Kamdar, Putrajaya.. semeter RM 16.00 tapi disebabkan ader sale maka dengan itu semeter RM 10.00 ok laa tu sebab aku beli 2.5 meter ajer... aku nak pakai dengan kain songket tenun terengganu tu.. kain tenun tu aku beli dah lama sangat dah dekat 7 tahun.. hihihihiiii masa tu aku lom kawin lagi.. dan lom kenal bie lagi.. disebabkan aku tak tahu nak buat apa.. jadi tersadai laaa kain tu dalam lemari....

inilah kain batik yang aku beli awal tahun dekat kelantan.. kain nie kain batik jawa.. aku ingatkan nak buat kain batik yang warna pink tu.. tapi semalam beli kain untuk baju tu salah warna.. tapi bie kata beli jugak kain untuk buat baju untuk dipakai dengan kain batik tu.. uiiihhh dah berapa baju raya aku.. tak nak.. tak nak buat....dekat 4 pasang baju raya aku..... hihihiiii

Selasa, 5 Ogos 2008

ReBaT.... KaIn bAjU rAyA.....

MAKCIK KAYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO..... hikhikhikhikkkkkk poyos ajer kan... actually ari nie aku pergi tebus rebat untuk kereta aku.... kan jumaat tu aku baru renew road tax kereta aku.... so pagi tadi aku pergi tebus rebat RM 625.00 huhuuuuu. nie agak-agak kayo berapa hari.. keberapa jam.... atau beberapa minit.... hikhikhikkkkkk...




masa jumaat petang ari tu.. aku ajak bie pergi beli kain untuk baju raya.. tahun nie aku request nak warna pink... bie kata ok.... akuk beli kain nie dekat Nagoya... pilih punya pilih.. aku berkenan dekat kain nie.. corak jalur-jalur.. harga dia RM 7.00 ajer semeter.. takyah beli kain mahal-mahal.. yang nie pun dah cukup berbaloi bagi akulaaa kan....... pastu bie suruh aku pilih untuk kain aku plak.. tapi aku pilih punya pilih.. alamak tak dak yang berkenan laaaa.... tapi aku ader berkenan dekat satu kain cotton tu.. bunga kecik-kecik... warna merah.... so aku request untuk anak buah aku fadzlina.. alaaaa comeiii nyaa...


So... aku pikir-pikir .. takyah laa aku nak buat baju raya tahun nie.. aku ingat nak beli yang siap ajer tapi blouse ajer laaa.. sebab tahun nie aku Raya dekat kelantan... kan Panasssss..... dan lagi pun awal tahun tu aku balik kelantan aku ader beli kain batik... so aku fikir buat kain dan beli baju blouse warna pink ajer......




Jumaat, 1 Ogos 2008

PaGi JuMaaT

Aiii sekejap ajer dah masuk bulan Ogos... lagi sebulan dah nak puasa.... sekejap betul masa berlalu... tu lah.. sekarang nie seminggu pun rasa macam sekejap sangat.... aku ingat lagi masa aku kecik-kecik dulu... kalau nak habiskan aktiviti satu hari tu rasa MasyaAllah lamanya.. lagi-lagi kalau bulan puasa... uhhhhh letih sebab waktu berlalu dengan lambat.. tapi waktu benar-benar berlalu dengan pantas.... tau-tau dah nak akhir tahun... rasanya baru masuk tahun baru 2008....