Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 26 Mac 2008

Ikan Cuuuppppiieess ku....

haaaa... kenapa tetiba aku nak bercerita pasal ikan... tetiba aku teringatkan ikan aku yang memula aku beli tu.. poyosss ajer.. konon ingat leh jaga ikan lama sikit... lagi pun bie dah pesan
jangan bela ikan lagi.. yang dekat rumah nie pun tak terbela..tapi disebabkan kedegilan aku yang terlampau.. aku dengan bangganya membeli 4 ekor ikan cuupie... perghhhh masa memula sampai di ofis aku, aku merasakan meja akulah yang paling lawo sekali ... sebab balang ikan nie tersergam indah diatas meja aku yang dah sedia lawo tu... dan dengan bangga dan megah dirinya aku terus snap beberapa foto balang dan ikan aku yang cantik lagi tertarik memang da Bombb tu..... lihat lah aksi-aksi bersama ikan cuppies kesayangan ku itu... Tapi Sayang nya.. masa aku beli tu keesokannya cuti Tahun Baru.. so lama laaa cutinya tu.. sebelum tu ader seorang makhluk Allah S.W.T tu telah berpesan kepada ku bahawanya ikan itu tak boleh hidup tanpa oksigen.. tapi aku nie dogeiiii sikit.... jadi dengan konfiden yang ader pada diri aku niee... maka aku membiarkan sajer ikan aku nie di atas meja aku yang lawo itu...
Maka alkisahnya.. apabila aku kembali ke Ofis aku untuk memulakan kembali memberikan khidmat aku kepada Negara Boleh ini .. tetiba aku melihat balang aku sudah dipenuhi dengan ulat... uuuuuuuhhhuuuuu... betapa sedih dan pilunya hati aku nieee... hanya Tuhan saja yang tahu... lagi-lagi apabila aku hendak membersihkan balang ikan dan bila aku melihat akan ikan-ikan itu yang telah hancur isi perutnya................... huuhuuuuaaaaaa
dan moral of the story.. len kali kalau dah tak reti bela ikan tu .. tak yah laaa nak bela.. kesian
dekat ikan tu... elok-elok hidup dekat kedai tu sampai dekat aku terus mati..dan lagi satu jangan melawan cakap suami tu....... huuuuuuuuuuuuu ......

dan dengan kejadian ini .... aku merasakan yang sesungguhnya aku ini tidak layak untuk membela apa-apa jenis binatang peliharaan atau menanam tanaman peliharaan juga.. cemburu sungguh aku melihat akan keindahan dan kecantikan meja-meja makhluk yang lain .. apabila terdapat balang-balang ikan dan tanaman peliharaan yang menghijau... aku pun nak gak OKSIGEN tuuuuu...
nak jugak oksigen tu....



Jumaat, 21 Mac 2008

Hari Nie.. Hari Jadi Abah...

Selamat Ulang Tahun Abah... yang ke 70.. orang doakan semoga Abah sihat... dimurahkan rezeki dan panjangkan usia Abah... Tanpa Abah siapalah orang..... Abah orang sayang Abah sehingga Akhir Hayat Orang...

Rabu, 19 Mac 2008

Tempat Kerja Aku.....

Hari aku rasa aku hendak merungkai kan tentang tempat kerja aku di ofis aku.. semasa aku berdiri untuk fax surat keluar dari ofis aku ke hadapan orang yang dituju.. secara tiba-tiba aku merasakan tempat aku nie cantik.. dan selesa.. betapa bertuahnya aku nie.. heheheeee..

Lalu dengan bangganya aku terus mengapai telefon bimbit aku yang dah masuk dua tahun aku menggunakannya.. dan terus aku klik..klik.. sudut tempat aku yang aku rasakan menarik.. kekekeeee....... sudut yang paling aku suka ialah atas almari fail aku... nak tengok .. haaaa.. inilah dia almari fail aku...macam-macam ada....


selepas tu aku klik..klik.. klik.. lagi disatu sudut tepi kanan dan tepi kiri meja ku... saksikanlah.. betapa seronoknya aku klik..klik..klik.. atas meja aku nie...

Jadi dengan ini aku hendak menasihatkan diri aku sendiri.. " haaa dah dapat tempat yang cantik buatlaa kerja rerajin.. " aku bangga bekerja ditempat aku nie.. segala benda ader...

Bak kata Bang Bill.............

" Lu pikir laa sendiri"

Selasa, 18 Mac 2008

Birthday Icha & Haziq Demam

erm.. baru-baru kawan lama aku menjemput aku dan keluarga ke birthday party anak sulung nya, Nur Alisa Fatin 1 tahun.. tapi apakan daya aku tak dapat untuk bersama-sama meraikan ulang tahun kelahiran icha.. memula tu aku dah plan baik punya dengan bie.. aku pergi sorang dan bie duduk rumah jaga 2 hero aku tu.. sebab aku malas nak bawak 2 hero aku yang comeii tu .. tahu ajelah yang si Aiman tu macam-macam karenah... tak larat aku nak melayan dia.. dan ader lebih baik aku tinggal kan ajer.. kebetulan palk Haziq plak tak berapa sihat... tetiba bie kena tukar shift kerja.. sepatutnya dia masuk malam tapi sebab tukar dengan member dia terpaksa la dia masuk pagi.. so tak leh laa aku nak tinggal 2 hero kesayang aku tu..


Petang lepas babah balik memang dah plan dengan bie nakjugak pergi birthday icha.. tetiba badan haziq panas sesangat.. dan muntah tak berhenti2..... apa lagi dengan secepat kilat aku bawak haziq ke Hospital.. kena admit lagi dekat ward emergency untuk seketika.. huuuuu.. cuak jugak aku dibuatnya.. panas badan dengan tiba-tiba... so to icha sorry coz auntie tak dapat nak pergi birthday icha okay.. dan haziq ari nie.. dah fully recovered balik.. alhamdullilah....

Isnin, 17 Mac 2008

eiiii... manusia jangan menyibuk hal orang lain.....

uhhhh.. aku bengang betulllaaaa... senggal... hampehhh.. nie lah dia kehidupan di dalam pejabat.. apabila ader manusia yang asyik nak menyibuk hal yang semestinya bukan hal dia... hampehhhh... sukahati mak bapak aku laaa nak cuti bila boss tak ader ker... nak makan jauh dari pejabat ker.. atau suka hati aku la mengedit gambar dan pose gambar yang vouge.. kau peduli hape ... aku ambik cuti bila boss tak ader.. aku tak menggunakan cuti ko.. aku gi makan jejauh dari opis pun.. aku tak menggunakan duit ko untuk isi minyak.. dan aku edit gambar dan pose gambar yang vogue pun aku tak gunakan komputer dan kamera ko... so tak payah laa ko nak menyibuk sangat.. jaga lah diri ko tu dulu.... cermin lah muka ko tu dulu...

testing.... boring

Salam perkenalan untuk blog niee.. nie first time aku menggunakan blog nie.. pagi tadi member aku suruh aku baca satu blog tentang ketidak adilan telah berlaku.. so aku rasa cam best ajer.. jadi aku pun mengexplore kan diri aku dalam blogspot nie..sebab dekat ofis aku sekarang nie.. Friendster tak leh nak bukak.. ( ntah apa-apa lahhh.. web cam tu pun nak blok)... so aku pun nak berjinak laa dengan blogspot nie.. sebab ura-ura kononnya fotopages pun nak kena blog jugak... tu yang boring sesangat tu.. tak kan nak kerja ajer.. kan.. bila ader time-time yang lapang bleh gak laa benda yang nak dibuatkan.. dan yang paling sesangat aku boring pagi nie.. member sebelah meja aku tak ader g kursus.. aiiiii... busuk laa mulut aku ari nie.. sebab tak bercakap... hahahaaaaa......