Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 31 Disember 2008

::...TeRJaH..::

Kemana En.Din Bawak aku dengan 2 hero aku masa cuti Krismas tempoh hari......?... haaaa ke Port Dickson .... pergi sana tak ader planning langsung.... kitaorang plan nak pergi next week... entah kenapa entah... tetiba En.Din mengajak plak pagi tu....kitaorang nie sememangnya suka buat planning last minute cam gini..... sebab nya kalau buat planning kebanyakkannya tak menjadi.. so semalam lepas breakfast... tetiba En.Din kata "JOM pergi PD..".. terkejut gak laa aku.. asal lak tetiba ajak g PD.. En.Din kata nak bawak haziq sebab badan haziq gatal-gatal.. so semalam dalam 10:30 pagi kitaorang bertolak dari rumah...... dalam perjalanan banyak betul kereta.. ialah... kan cuti.. banyak laa kereta.. orang nak balik kampung lagi... sampai PD dalam kol 12:00 tgh.. uiiiihhhhhhhh panas giloss..... air pantai pun dah surut.. jauh nun disinun......... sampai ajer haziq dah mengelitis.... nak terus terjah air tu.. yang aiman plak.. takut... aku tak pernah bawak budak-budak nie mandi pantai.. paling-paling pun aku cuma bawak mandi sungai/air terjun atau swimming pool ajer.. tu yang aiman gerun ajer nak masuk dalam air tu.... aku plak dah rasa boring yang amat.. sebabnya aku nie pantang nampak air laut.. aku memang suka.. tapi kalau aku berendam dekat mana plak aku nak bilas badan aku nie... tak ader tempat nak salin menyalin.. dan aku plak tak bawak air bersih dalam kereta,.. dah kata sessi terjah.. maka dengan itu tak ader apa-apa persiapan pun kecuali tikar dan baju salin ajer. .no food and no drink.... leh gitu......... bila aku dah tak leh nak berendam.. aku apa lagi terus naik ker atas laaaaaa.. aku tinggalkan En.Din melayan 2 hero dia tu..... pukul 2:00 tgh kitaorang balik.. inilah... perjalanan yang aku rasa membazir nak gilosss... datang tak sampai beberapa jam dah nak balik....... arghhhhhhhh BORING.... "Bie.. ummi tak kira next week ummi nak gak g PD.. sewa hotel sekali.. kalau tak ummi MOGOK........"............ agak-agak En.Din LAYAN TAK.... huhuhu

masa nie baru sampai..

tarik nafas.. sedut udara dulu

tu dia.. askar dah nak berendam
otoman datang...

aiman dah start takut..

haziq.. dengan aksi berani tapi takut..

nampak tu haziq depan .. aiman nun dibelakang.. TAKUT

haziq dah mula beraksi tapi aiman takut lagi

tu dia.. aksi dugong

**********************************
sebenarnya aiman takutkan siput nie..
sebelum balik makan ice- cream dulu


aiman takut dengan pantai..

5 ulasan:

aimi @ kamalina berkata...

wah...plan last minit?? best gak buat keje igler mcm ni..kitorang pun pernah gak...

ps: shima.. naper awak punya blog tak blh nak detect url ya??? mesti dia kata tak lepas.. so saya pun susah nak nampak whether awak dah update ke blm.. hmmm... ;( pastu bila nak masuk blog awak, dia mesti tanya tanya whether saya agree ke tak dgn terms tu... pelik gak kdg2..

Big Mamma Bukhari berkata...

shima.. apa kabar? t sihat alhamdulillah.. g pd ye? seronoknya.... kami dh lama tak ke pd.. tgklah cuti raya cina ni nak ke mana.. baru ni nak ke langkawi tp t demam... ni b pulak demam... tp payah nak jpa doktor.. so, tahun baru.. apa azam baru shima? t mcm biasalah.. asal hidup happy.. bahagia cukuplah....

Big Mamma Bukhari berkata...

tq wishkan bday nur ari tu.. tqvm..

Zanna_MamaBatrice berkata...

terjah betul2 terjah nie kak..
he he he...slalu plan last minit nie yg menjadi kak...

ya betul....zana sokong, next week harus pergi ikut plan asal ok....keh keh keh...akak siap ugut hubby tu....

betul arr kata kak aimi....x leh detect...so, tak tahu akak dah update ke belum...hu hu hu...tu yg selalu tertinggal tu

Big Mamma Bukhari berkata...

hi shima.. sihat ke? bz ke? saja singgah ty kabar u. miss u so much..