Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 4 Disember 2008

:: aDe..aKu..KiSah...!!!!!!!!!!! ::

Kenapa aku beli benda alah nie.... banyak sebab kenapa aku beli benda alah nie........ tau tak nie apa?......... alaa mesti tau kan...... kalau tak tau.. sila scrolll kebawah lagi..


.





.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.







.










.




yer.. nie laaa dia... HARNESS.. mesti pelik kenapa aku beli benda nie dan untuk siapa kan... harness nie aku beli untuk aiman... sebabnya... banyak sebab kenapa aku beli harness nie.... yang penting aku beli benda nie aku dapat kawal pergerakan anak aku tu.... aku dah tak tahu nak buat camana dah dengan aiman nie kalau bawak dia pergi shopping atau pun pergi Mall.. dia punya lasak .. YaAllah tuhan ajer yang tahu.. nak lagi bila aiman nampak haziq berlari-lari.. dia pun apa lagi.. sama naik laa dengan haziq tu.... bila aku letak dia dalam troly... dia meronta nak turun.. bila aku nak bawak stroller dia aku rasa macam lagi laaaa dia akan bukak belt tu dan keluar sendiri... so sebagai alternatif aku terpaksa jugak beli Harness nie... tapi aku tahu mentaliti orang Malaysia nie.... sebab sebelum nie pun aku pernah gak dengar citer... orang-orang dok mengata.. "Macam bawak anjing"......... tapi "ADER AKU KISAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suka hati orang laa nak kata apa.. tapi nie aku nak tanya balik dekat orang-orang tu.. 'ADER KORANG AKAN KISAH !!!! KALAU ANAK AKU HILANG...." ... semalam masa aku pasangkan dekat badan aiman... dia meronta-ronta tak nak pakai Harness nie... "mie nanak akai... man tak otty" .. pandai tu bela diri tu...tapi bila aku pujuk.. lama-lama ok ajer dia pakai Harness nie...

masa aku pakaikan aiman harness nie.. semua mata memandang dekat aku.. macam-macam reaksi ader.. ader yang terkejut.. dan ada yang tersengih-sengih.... aku tunggu ajer suara-suara yang nak keluarkan pendapat masa tu.... sebab aku dah ader jawapan untuk setiap pendapat itu... jangan ader yang MEROYAN dengar jawapan aku dah laa yer...

7 ulasan:

lieya_latif berkata...

betul tu kak...org lain ade kesah kalo jadi ape2 kat anak kite.....lagi pun nak beli bende ni bukan pakai duit mak bapak dieorg..kan?....comel plak harness ni...sebab ade beg kat belakang...boleh letak pampers or susu aiman kan.....

Hirda Ibrahim berkata...

hi shima,
1st time hirda masuk blog shima ni.
hirda ni kwan lieya. :)

ye ye.. semua statement cam yg u tulis "eiii mcm bwk anjing" tu dh byk kali aku kena.

masa mula2 aku still leh sabar, tapi dh 2-3x, last2 aku sound sorang budak masa kat lcct, 'what's ur prob??". terus dia diam.

derang yg x dak anak buas leh la tgk & kata mcm2, sila jg anakku itu sehari cukup la, bwk pi shopping mall, aku gerenti, 2 jam dh merayu2 hantaq anak aku balik umah... hahahah

shima beli yg ni pun cute. nampak cam aiman bwk beg gak. yg hardy punya memang tali yg strap kat bdn. safety 1st punya.
masa 1st time pakaikan kat hardy, all the org muda just tgk2, senyum & kata...cutenyaaa... aku x tau le pulak ada makna tersirat ke apa. tapi bila jumpa org baya2 makcik2, ramai yg geleng2 kepala, siap bisik2 lagi... aku tensionnnn...

mcm kawan aku pernah kata "x semua org mentallity cam kita"... hehehe

eh btw, salam perkenalan :)

ai berkata...

PEDULIKKAN JE SHIMA!!! Orang Jakon Kuno je yg pelik org pakai bende tu! aku dah banyak kali dah nampak org pakai. pedulikkan org kuno bodoh tu! huh....

Zanna_MamaBatrice berkata...

sokong sokong sokong
100% sokong ler kak
kalu anak kita ilang ke apa...ada diaorg kisah....xde..paling2 pun dia org kata..."hah...x reti jaga anak!" diaorg bukan tahun pun masalah kita....

cumel ler arr harness aiman nie...

ejea berkata...

ma...baiq pi apa org nk ckp..kita yg jaga..anak kita..mesti la sebab sayag kita wat mcm ni kn...
ma..cute la harness tu..mcm aiman bwk beg la..cute..sesuai ngan aiman..ooo dh pandai bela diri ye..ayat dia pn cute wei..hehehe...

Cik Puan Mimi berkata...

betul tu, lantak la orang nak kata.. dah benda tu tercipta untuk keselamatan anak2, kita guna jer la.. lagipun harness ni siap dengan beg bagai,comel ler...

Big Mamma Bukhari berkata...

hidup ni jangan kisahkan org sangat shima.. tak hidup dipuji, tak mati dikeji.. ha.. gitu.. biarlah mereka.. kita dgn cara kita.. biarlah mereka dgn cara hidup mereka tue.. kita sendiri pk apa yg terbaik bt dr kita.. apa2 yg berlaku, nanti jd t/jawab kita jugak.. bukan mereka.. em, anak2 t pun melasak gak shima.. kalau pg ke sesuatu tempat mmg diaorg tak berjalan.. berlari.. huhu.. sampai t dh tak kisah.. ikut koranglah nak berlari apa.. kalau jatuh jangan menangis dok cari umi.. hehe... 0h, kejamnya aku! oh tidak.. hhhheheehe.... begitulah shima.. lasak2 pun, anak sendiri jugak.. tp org kata anak melasak ni cerdik apa.. kalau kita kata diam, terus je budak tu diam, maknanya adalah benda tak kena tue.. kalau kita suruh diam, dia tak duduk diam jugak.. maknanya dia pandai pk.. pasal apa kena dok diam2 ... aku nak main2 pun tak buleh ke? anak2 ni diaorg nak enjoy je, bukannya pk akan akibat dr perbuatan diaorg.. nama pun budak2.. pk nak main je.. tak pk pas tu akan jatuh ke.. luka ke. .. berdarah bagai nak kena masuk spital pulak kekan? diaorg kat umah, asal dpt tgk tv.. ha, senyaplah.. sementara itu, umminya melekat di pc.. wah3.... suka3....
aiman, pakailah benda tu utk kebaikan aiman jugak.. mama sayangkan aiman tu.. nak memain ngan abang haziq ye? nanti datang umah aunt buleh geng ngan anak2 aunt pulak ye!....