Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 3 November 2008

aLaHai... CiaNnYa...

"huhuhu.... kesian dekat mak dengan abah... tu laa orang nak buat open house mak dengan abah tak bagi.. tengok haaa mak dengan abah datang orang bagi makan biasa-biasa ajer...."
nie citer sabtu dan ahad... actually aku sebenarnya dah plan dengan En. Din nak ajak mak, abah dan family aku datang umah.. sebab diorang semua lom datang lagi time raya tu.. so aku sememangnya dah plan nak masak.. ala simple ajer... sebab sebelum tu mak dah pesan dekat aku.. mak suruh aku masak rendang dengan kuah kacang ajer... yang aku plak tak pernah masak benda alah tu sebelum nie.. tapi 2 minggu sebelum aku merancang nak buat tu aku dah try buat rendang.. bleh tahan gak laaa.. En.Din pun puji.....pastu aku nak buat nasi lemak.. lama siut aku tak makan nasi lemak... tapi bila time aku nak buat.. macam-macam alasan mak bagi.... mak kesian dekat aku katanya.. so.. disebab kan tu.. maka tak jadilah aku nak ajak diaorang datang.. so dengan itu jugak aku buat planning yang lain.. kekonon aku nak g rumah member aku .. rumah baru siut.. so aku nie nak lah g tengok... memula tu dia kata Ok.. walaupun dia ader bengkel sabtu dan ahad tu.... tapi bila hari sabtu aku msg balik.. dia kata tak jadi.. sebab dia kata tak tahu lagi bengkel tu habis bila..... lepas lagi plann yang kedua....... so aku buat plak plann yang ketiga aku... ajak member aku yang nak g sama rumah member aku tu datang makan tengahari rumah aku hari ahad tu.... .. tapi bila masa harinya pepagi lagi dia msg aku.. tak jadi.. sebab mak mertua dia sakit.... huhuhuuuuu segala-galanya tak menjadi.................................................... so aku pun masak cam biasala semalam.. aku masak kurma ayam dengan ikan goreng rebus.. dan semestinya ulam-ulaman.. tetiba mak aku call... "Mah... mak nak datang rumah nie..." alamak.. habih camana... nasib baik gak laa aku masak ayam kurma tu banyak.. pas tu En.Din teringat dekat Bapak mertua dia.. EN. Din suruh aku buat kan Roti Tuna untuk abah.... sebab abah aku nie len macam sikit.. tekak orang putih.... mentang2 la dulu kerja dengan omputih... dekat pukul 5:30 mak sampai.. haaaa ko.. sekali dengan akak aku satu family dan kakak ipar aku sefamily... dan abang aku satu family , ambik koooo..... hahahhahaaaaaaa... arghhhhhh Tolongggggg......... tapi alhamdullilah semuanya mencukupi.. sebabnya diorang dah makan dekat rumah kakak aku.. so dekat rumah aku diorang jamah-jamah ajer.. jamah-jamah pun 7 pot nasi kira habih licin laaa.... arghhh janji habih... aku nie jenis suka ajak orang datang rumah makan2..... uhhhhh macam laa masakan ko tu sedap SHima....... heheheeee.. lepas diaorang balik.. sedang aku asyik masyik dok layan citer Ta'in....... rupanya aku dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... penat Beb....
opsss.. gambar akan dimasukkan kemudian.. coz kamera tetinggal dekat rumah....

1 ulasan:

ejea berkata...

weh..xde gambo ker...biasala..selalu yg kita plan tu x menjadi..rase geram je kn..mcm kita plan nk wat gathering la...tahun bila la blh dpt gahter reramai nie...huhu..
cpt2 citer xde gambo mcm x complete je...hehehe
re>> ko nk jgk ke amik pics mcm aku tu..amik la ...xde mahal mana...reasonable la..memula mcm segan2 tau..x reti pastu mcm..ok la plak..kui kui..mcm poyo pn ye aku rasa...