Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 24 Oktober 2008

OpeN DooR ...

PERHATIAN
>
>
>
ANDA AKAN MENYAKSIKAN 3 ENTRY DALAM 1 HARI.. CUMA WAKTU AJER YANG BERBEZA..
>
>
>
>
>
UIHHHH RAJIN BEBENOR AKU ARI NIE.. SAMPAI 3 ENTRY SEKALI AKU BUAT... TERLEBIH RAJIN SEBAB BOS TAK DEK...
BOS OUTSTATION...

Tengahari tadi aku ajak member-member aku makan tengahari dekat rumah aku.. sajer ajak diaorang makan-makan.... nak buat open house... tak terlarat laa plak... sebabnya dah tentu-tentu En.Din suruh aku masak punya... sebab En. Din kata kalau katering.. tak tentu sedap... ala En. Din tu semua alasan... erti kata lain sebenarnya En. Din Save Budget.... hehehehe jangan marah yer B.. nanti kena jual........ so aku masak menjamu diaorang nie aku buat nasi ayam ajer.. ni pun kira menu yang telah di request oleh En. Din sendiri.... semalam aku pergi tesco... beli ayam... balik rumah dalam pukul 9.30 malam.. terus aku masuk dapur.... menyiapkan benda alah nie semua.. aku start rebus ayam... buat sos dan perap ayam... so tengahari tadi baru aku masak nasi.. goreng ayam.. dan aku buat sikit koktail untuk pencuci mulut.. ala lagi pun bukannya ramai no kawan aku yang datang 5 kerat ajer.... hahahaaaaaa......
ha inilah ayam yang telah aku goreng.. tu bukan hangus tau.. tapi hitam sebab aku perap dengan kicap dan sos tiram......... sos cili.. sos kicap dan sayur-sayuran.......

ni plak koktail jeli yang aku buat.. resepi dari member aku.. aida.... tapi kali nie aku tambah laici satu tin.... tapi naper pucat ajer ek.... ????

ini lah tetamu aku tengahari tadi.. heheee..... sila.. sila makan..makan.. jangan memalu...

ye... cik puan lieya kita tengah menceduk kuah sup.. sedap tak lieya.......

inilah tetamu istimewa aku .. jauh datang nie tau.. from JB.. Johor Bahru.. makan ayiep.. sat gi dah nak balik JB... makan kekenyang yer....

3 ulasan:

lieya_latif berkata...

ermmmm...memang sedap nasi ayam akak...terase2 lagi kat tekak ni.....erm lazat!!! lazat!!! boleh bukak shimah the chicken rice shop....he he he he

mysha berkata...

huarghhh....akak tak ajak sHA pon..huhuhuhu takmo kaWaN...

ejea aziz berkata...

huhuhu..cedapnye nasi ayam tu...
aku pn tingat2 time mkn2 last year tuh...bila aku nk pegi raya nie...tunggu za on aku pi k...
re>> ma..aku tgk blk pics cha n mie pn jd sayu n sedih...hepi btl kn muka cha tu..